19 Mart 2010 Cuma

h'AY'al hırsızı!!


''Gece gökyüzünün kazanını dolduran Ay ve yıldızlar,insanın hayallerini ve yaratıcılığını kışkırtan altınlar gibidirler.Uygarlık tarihindeki asıl zenginlik dünyadaki değil,gökyüzündeki altınları toparlayabilmektir.Bir toplum,altınları için bankalar yapıyor ama hayallerini bir çatı altında toplayacak müzeler kuramıyorsa,siyasetçileri,ekonomistleri istediği kadar konuşsun yoksullaşıyor demektir.''
Sunay Akın-AY HIRSIZI(syf.79)

söylenecek söz kalmamış aslında. hayallerinden vazgeçmiş bir toplum olup çıkmışız sanki. yakın örneklerime bakıyorum gün içinde karşılaştıgım insanlarla konusuyorum. stres dolu,gergin hallerdeyiz.kimse kurdugu hayallerin peşinden gitmemiş ya da gidememiş,kimse tam da olmak istediği yerde değil.hatta hayal kurmayı bırakıp monotonluğa teslim ruhsuzluk halini bile görüyorum malesef.
geçtiğimiz günlerde gazeteler çocukluk hayallerinin peşinden gitmeyi başarabilmiş bir Fransızı yazdı.okurken o an gaza geldim,aslında hayat çok kısa,kafamıza koydugumuz bir şeyi neden yapmayalım dedim içimden.olur böyle bazen hepimize,anlık gaza gelmeler.hikayesini okumak için buraya bakabilirsiniz.
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/14132219.asp ,yazının sonunda verilmiş malesef komik ve halimize acınası bir tablo var.gerisi için yorum herkesin kendisine kalmış.
bu şartlar altında hayaller kurabilmek,hayallerin peşine düşebilmek, kültürünü, birikimini insan olmanın keyfine vararak yaşamak ve yaşatabilmek adına ne yapmamız gerekiyor?bilen varsa bana da söylesin.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...