11 Şubat 2011 Cuma

garden girl.




Bu aralar neye dokunsam elektrikleniyorum çıt çıt çarpılıyorum.Toprağa ayağımı basmam lazım ama İstanbul'da toprağa ulaşmak için bile mesafe kat etmek lazım.Ne nankörüz değil mi? Yaşadığımız şehri hem hep beraber mahvedip sonra da şikayet ediyoruz.
Hani bazı çok bilir büyüklerin söylediği bir şey vardır; ''Avrupa 'da hiç böyle değil.'' derler .Bloglarda gezinirken Avrupa'daki başka başka şehirlerden insanların bahçelerini ,bitkilerini ,evlerini ,yaşamlarını blog üzerinde paylaşmalarını gördükçe imrenmemek elde değil.Bizim bayanlarımızdan da bitki ve çiçeklerini aşkla besleyenler ,evine yaşam kalitesini yansıtırcasına dikkat edenler ya da ufak detayları doğru kullanıp farklılık yaratanlar ve bunları bloglarında paylaşanlar var,haksızlık etmiyim şimdi.


Bir nevi terapi değil mi bahçe işleri? Kendini toprağa vermek,köklerle yapraklarla konuşmak.Kaçımız bunu yapabiliyoruz ?Ama işte ben de şimdi o çok bilir büyükler gibi olucam ''Avrupa'da hiç böyle değil azizim.''Filmlerdeki o büyük bahçeli evlere hangimiz imrenmiyor sıkışmış şehir hayatının içinde?Çiçek bana göre kültürel bir simge nerdeyse.Şehir hayatına güzellik katan bir detay.Evlerimizde kullandığımızda yüzümüzü gülümseten ufacık bir güzellik.

Şu Avrupa meselesini açmışken,Türkiye'de sezon başladığında Tchibo bu tarz ürünler getirmişti ya da bazen Mudo da rastlıyorum.Ancak şimdi bahsedeceğim firma direk olarak bu işle ilgili ürünler yapan,hanımların bahçe işleri ile uğrasırken bile şık olmasını önemseyen bir ürün yelpazesine sahip.Ben çok beğendim,bahçem olsun, toprağa dokunayım,ellerime çamur bulaşmasın diye çiçekli eldivenler takıyım,şemsiyem ile yağmurlugum takım olsun kenarında fırfır olsun istedim.Kısacası beğendim,paylaştım.





Katalog için buyrun

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...